Sjöjakt

Vi hade inget att göra under eftermiddagen, varför vi bestämde oss för att det kunde vara trevligt att åka till "något vatten". Mer specifikt än så var inte de första tankarna. Det dök upp lite olika alternativ, men vi bestämde oss för att styra kosan mot Svärtinge.



Det visade sig vara ett bra drag då vi hittade denna lilla pärla någonstans uppe i skogarna. Det är inte mycket som kan slå kombinationen vatten och solsken.

Vi åkte vidare på flera mer eller mindre farbara vägar. Att försöka navigera sig genom alla hål i vägen var ju ett äventyr i sig. Det var ju bara att be till högre makter om att slippa möten i alla fall. Till slut kom vi fram till ett par skyltar som skvallrade om att vi var i närheten av ett naturreservat och att det inom ett mindre område skulle finnas även två sjöar.



Den första var väl kanske lite för träskliknande för att passa så vi bestämde oss för att åka vidare. Ett mycket bra beslut. Vi kom fram till en liten sjö vid namn Jusjön. En liten underbar insjö som enligt alla anslag som satt uppe där vi stannade verkar vara ett rent fiskemecka. En liten värld styrd av fiskekort. Eftersom vi såklart är stora fiskeälskare och båda hade varsinn hatt full av fiskedrag gick vi neråt och vi hittade det vi kan se på bilden ovan.

Det fanns lite grillplatser, bord och bänkar, både bakom vindskydd och helt "nakna". Vi promenerade lite runt och såg ett par grodor i vattnet som var uppe vid ytan för lite påfyllning av syre. Det var någon sjöfågel som simmade omkring på andra sidan och luften var full av härliga skogsdofter. Ett litet semi-paradis där man kan ha mycket skoj...

Inte sista gången vi åkte dit.

Ibland blir dagen bättre än man hade hoppats!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0