Arkösund/Mauritzberg

Efter att Alice lämnats hos mamma så bestämde vi oss för att göra en liten utflykt själva. Solen sken och det var underbart varmt. Vi tittade på kartan och kom fram till att Arkösund var så nära havet vi kunde komma. Kursen ställdes ditåt.



Det visade sig vara ett lyckat drag. Efter en rätt tråkig väg så kom vi fram till hamnen i Arkösund där vi letade upp en bänk. Där satt vi ett bra tag och bara njöt av havet och vågorna som slog in mot klipporna med jämna mellanrum. Helt underbart.

På vägen hem bestämde vi att vi skulle nära min slottspassion lite också. Vi hade sett skyltar mot Mauritzbergs slott på vägen ut vilket såklart hade fångat min nyfikenhet. Vi bestämde oss för att stanna till där.



Även detta ett mycket bra beslut. Ett fantastiskt vackert ställe. Perfekt skötta omgivningar, ett vackert slott beläget uppe på en kulle med en makalös utsikt över vattnet. Där skulle man kunna bo helt enkelt. Gudomligt.

På vägen ut mot slottet passerade vi ett rött hus med vita knutar. Det fanns barn i familjen, det skvallrade de obligatoriska skyltarna om lekande barn om. Detta hus var dock kompletterat med ytterligare en varningsskylt. Vi bara tittade på varandra innan vi brast ut i skratt. På en stor vit skylt under barnskylten hade familjen textat med stora svarta bokstäver:

"DÖV KATT"

Hur underbart är inte det? Den klart mest udda skylt jag sett i den genren, men samtidigt en helt underbar tanke p åatt de älskar sin katt tillräckligt mycket för att göra bilisterna uppmärksamma på att han inte agerar som han borde när en bil kommer. Jag gillade den starkt, av flera anledningar.

Hade dock inte mage att stanna och ta kort på skylten, även om det kliade i fingrarna och jag var påväg att vända ett antal gånger... Nästa gång kanske...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0