Skogstur

Fredagen rullade på och vi kände väl alla att det var läge att hitta på något. Det började bli rätt tråkigt att bara sitta hemma och uggla. Efter lite övervägande så återvände vi till en gammal favorit, Jusjön.

Vi bestämde oss för att baka pinnbröd över en öppen eld. Kändes som något Alice skulle kunna tycka om. Väl framme så duggade det lite, men det var inget som stoppade oss. Vi letade upp grillplatsen som finns i anslutning till sjön och började samla ihop lite bränsle. Jag och Matilda turades om att leta kvistar, allt medan Alice var ansvarig för att leta kottar på marken. Efter varje kotte hon slängde på elden kom samma fråga: "En till va"? Vet inte hur många kottar det blev till slut, men hon sprang som en tätting mellan skogen och elden. Vi var inte sämre vi. Det är svårt att hålla en eld vid liv med hjälp av endast de små kvistar man hittar på backen. Men det gick.

Pinnbröden började arta sig och visade sig vara väldigt goda. Alice proppade i sig de 3-4 första innan magen blev full. Degen räckte till ytterligare ett antal så alla fick sin beskärda del.

Samtidigt som vi sitter och gräddar våra bröd så plaskar det till i vattnet. Det är ädelfisken som hoppar. Rätt häftigt måste jag säga. Jag såg de bara på långt håll, men med tanke på hur bra jag ändå såg dom så borde det innebära att vi pratar fisk modell större. En orm simmade också lite lugnt förbi oss en bit bort. Det var väl alla inte riktigt lika exalterade över. Ormar verkar ju onekligen avskräckande på många av oss.

Efter slutförd grillning så var det dags för släckning. Vi gick ner till sjön för att fylla vår flaska med vatten, när vi hittade ett helt gäng med grodyngel. Ett yngel simmade in i flaskan varför vi kunde studera det på nära håll. Dom är väldigt fascinerande och tanken på att den där lilla lemlösa sagen till slut kommer att hoppa omkring som en groda är häftigt. Riktigt häftigt.

Vi beslutade väl till slut att nästa sväng Alice kommer så ska vi fiska lite på riktigt. Även om hon tycker sitt egna lilla fiskespel är skoj så bör "the real thing" slå något högre.

Dagen till ära så lyckades jag förlägga kameran så det inte blev några bilder. Det känns lite surt, men, men, inte mycket att göra.

Det ska bli spännande med lite fiske dock.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0