Surt sa räven

Kvällsmaten idag bestod av en helt fantastisk fisk i ugn med potatis och dillsås. Ibland blir maten bara så god att man sitter och flinar när man äter den. Idag var en sån dag. Det var på förhand verkligen inget speciellt egentligen, två Alaska pollock fiskblock som kryddades med salt och citronpeppar och skjuts in i ugnen. Såsen var heller ingen deluxevariant. Påssås. Men fisken blev perfekt, potatisen likaså och dillsåsen är verkligen en av de bättre i påsväg.

Till maten fanns en stor kanna med citronvatten. Inget köpt buteljerat, utan kranvatten med citronskivor i. Alice tyckte att det var väldigt gott och efter att ha slukat maten ville hon ha en citronskiva att äta på. Klart du kan få det tyckte vi och log väl lite inombords över de kommande minerna. Det vet vi alla att citron är SURT.



Döm av vår förvåning när Alice bara sörplade på, och ville ha mer. Det togs tuggor av citronen, och den åts med njutning. Hon gjorde inte en min som kunde indikera på att hon faktiskt tyckte att det var surt. Märkligt. Matilda provade andra halvan av en skiva Alice hade tuggat på, och ansiktet skrumpnade ihop direkt. Surt, surt.

Kanske hon ska få köpa sitt sura lördagsgodis nästa gång.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0